Шановні дрогобичани! Запрошуємо до участи в новій стрічці Сергія Лозниці

Babyn Yar1

Зйомки фільму «Бабин Яр», основою якою будуть архівні матеріали та документальні свідчення пройдуть у Львові та Львівській області влітку наступного, 2014 року.

Зараз йде підбір тих, хто бажає знятися в стрічці.

Знімальна група запрошує дрогобичан на кастинг, який відбудеться у вівторок 26 листопада о 17 годині в приміщенні Львівського обласного академічного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича (Дрогобич, пл. Театральна, 1).

У фотопробах можуть взяти участь всі охочі – як дорослі так і діти , – без жодних вікових обмежень.

Отже, чекаємо на вас 26 листопада о 17 годині в муздрамтеатрі імені Юрія Дрогобича.

Довідка:

Сергій Лозниця народився п’ятого вересня 1964 року в місті Барановичі (Білорусь, колишній СРСР). Дитинство та юність майбутнього режисера минули в Києві.

!987 року закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю «інженер-математик». У 1987-1991 роках працював у Київському Інституті кібернетики, де займався розробкою експертних систем та проблемами штучного інтелекту. Також працював перекладачем з японської мови.

1997 року закінчив Всеросійський державний інститут кінематографії (ВДІК), майстерню режисури ігрового кіно.

Документальне кіно Сергій Лозниця знімає від 1996 року. Автор 13 документальних стрічок. Лавреат російських національних премій «Ніка» та «Лавр», а також володар численних міжнародних нагород. Автор монтажної картини «Блокада», створеної на підставі архівних хронік Ленінграду в облозі.

2010 року ігровий дебют Сергія Лозниці «Щастя моє» був презентований в головному конкурсі на Міжнародному кінофестивалі в Каннах, а 2012 року друга ігрова стрічка, воєнна драма за повістю Василя Бикова «В тумані», також запрошена до конкурсу Каннського фестивалю, отримала нагороду FIPRESCI.

Режисер продовжує знімати і в ігровому, і в документальному жанрах. Зараз розпочав роботу над ігровим кінофільмом «Бабин Яр».

Фільмографія:

Сьогодні ми збудуєм дім (1996, 28 хв.)

Життя, осінь (документальний, 1198, 34 хв.)

Полустанок (документальний, 2000, 25 хв.

Селище (документальний, 2001, 80 хв.)

Портрет (2002, 28 хв.)

Пейзаж (документальний, 2003, 60 хв.)

Фабрика (документальний, 2005, 52 хв.)

Блокада (документальний, 2005, 52 хв.)

Артіль (документальний, 2006, 30 хв.)

Представление (документальний, 2008, 83 хв.)

Північне світло (документальний, 2008, 52 хв.)

Щастя моє ( ігровий,2010, 127 хв.)

В тумані (ігровий, 2012, 128 хв.)

Диво Святого Антонія (документальний, 2012, 40 хв.)

Лист (документальний, 2012, 20 хв.)

Автор світлини – Леонід ҐОЛЬБЕРҐ

Дрогобицький майдан

  1. Газета "Майдан"Газета "Майдан"11-25-2013

    Щиро дякуємо за публікацію.

  2. BenBen11-27-2013

    “ігровий”? ))) правильно “художній”, йолопи.

Leave a Reply